voorbeelden

voor teams en groepen

aan de slag met elkaar

ONTWIKKELPROGRAMMA’S VOOR PROFESSIONALS

In de waan van de dag gaan we vaak helemaal op in ons werk. Als je je mensen de ruimte biedt om aandacht te geven aan hun ontwikkeling, zie je dat hun leercurve groeit en zij meer waarde toevoegen. Door (even) afstand te nemen, staan ze vervolgens steviger in het tumult van alle dag. Dat is een win-win; voor jou, je bedrijf en je mensen.

Een aanpak die werkte voor een scale-up bestond uit 3 modules van een halve dag, verspreidt over 3 maanden, waar de hele organisatie bestaande uit 45 mensen, in groepen van 15 aan deelnam. Module 1 had als thema inzicht in jezelf en de ander, in module 2 concretiseerden we ieders ontwikkelvraag en vertaalden dit naar naar nieuw gedrag en bij module 3 stond terugkijken en elkaar feedback geven centraal. Naast het oefenen met nieuw gedrag, gingen deelnemers tussentijds ook aan de slag met opdrachten, samen met hun buddy.

Voor een aantal bedrijven verzorgen we jaarlijks het programma ONTWIKKEL ATELIER dat mensen steviger doet staan in de continue veranderende werkomgeving en werkt aan mentale fitheid van je mensen.  

meer info >

 

Samen ontwikkelen

TEAMCOACHING

Worstelt je team met de workload, is er gedoe in de team dynamiek, spanning of blijven de team prestaties achter? Of wil je gewoon ’s elkaar op een andere manier leren kennen? Om uiteindelijk nog effectiever samen te kunnen werken?

Dan denk ik graag met je mee over een programma dat werkt voor jouw team. We beginnen met een intake en bepalen wat je wil bereiken. Om daarna een programma op maat te ontwikkelen dat aansluit bij wat jouw team nodig heeft.

Als passend maak ik graag gebruik van de inzichten die het DISC model en het Lencioni model kunnen toevoegen. Altijd laat ik mijn creativiteit spreken in het programma dat ik voor jullie op maat ontwikkel. En we bouwen het programma natuurlijk altijd op vanuit Inzicht, Vertaling en Actie.

Zo begeleidde ik inmiddels voor het 3e jaar de teamdagen voor het MT van een tech bedrijf. Tijdens 2 dagen in het najaar gaan we aan de slag met thema’s die dan aandacht vragen en onboarden we nieuwe MT leden. In het voorjaar ontmoeten we elkaar weer en blikken we terug op het toepassen van het geleerde in de praktijk, om zo te komen tot duurzame ontwikkeling.

Ervaring leert dat door blijvend aandacht te besteden aan ieders unieke bijdrage en de juiste interventies te gebruiken, je team z’n volle potentieel kan benutten. En daar draag ik graag aan bij!

EEN KLEURRIJK TEAM

DISC TRAINING

De DISC analyse is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl. In een groep levert het bovendien meer begrip op voor elkaars kwaliteiten en valkuilen, en het maakt zo heerlijk duidelijk dat we allemaal uniek zijn, en van waarde!

Het DISC model helpt ook als je beter wil leren afstemmen op anderen en effect van je handelen groter wilt laten zijn. Het vergroot je kennis van je eigen gedrag, en dat van de ander. Zodat je bewuste keuzes kunt maken in actie en reactie.

Communicatie- en gedragspatronen worden beter zichtbaar. Om daarna het gesprek te hebben over hoe dit zich openbaart in jullie werkcontext en welke acties je met elkaar kunt afspreken hoe hier constructief mee om te gaan.

creëren van goed presterende teams

MANAGEMENT & LEIDERSCHAPSPROGRAMMA’S

Tijdens perioden van snelle groei van het bedrijf moeten zowel individuele leiders als het managementteam als geheel zich ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ze gelijke tred kunnen houden met de veranderingen.

Tijdens team-sessies begeleid ik leiders en teams om zelfbewustzijn te vergroten, een inspirerende visie te kunnen uitdragen, duidelijke rollen te definiëren, zich te verbinden aan een teamverantwoordelijkheid, krachtige keuzes te maken en positieve actie te ondernemen. Ik doe dit door middel van teamcoaching-on-the-job,  leiderschapsontwikkelingsprogramma’s en één-op-één coaching. Waarbij we zowel werken aan het bereiken van (kortere termijn) doelen als het creëren van een omgeving die kwaliteit en succes op de lange termijn cultiveert.

Vrijblijvend kennismaken?

Maak een afspraak
Stuur een mail06-53 63 1930

Contact

Britt Malcontent
Tel nr 06-53 63 1930

E-mail Britt@malcontent.nl

Postadres

Lange Voort 297
2343 CE Oegstgeest